Bejaardentehuis Siloam

Bejaardentehuis Siloam

Dit bejaardentehuis staat in een klein dorpje, Farnas. Vanaf de geasfalteerde weg is het nog ongeveer 8 kilometer hobbelen over een onverharde weg. Het bejaardentehuis Siloam is gebouwd op verzoek van de inwoners van Farnas. Ze hopen dat hun dorp daarmee een leefbare plek blijft. En het bejaardentehuis biedt natuurlijk ook werkgelegenheid voor een aantal personen.

2010_0809(002)

Siloam is geopend in 2007. Op de begane grond zijn 24 bejaarden gehuisvest. Op de eerste verdieping wonen nog eens 4 mensen. De meesten wonen met twee personen op een kamer. Dat is een luxe positie, in de meeste bejaardentehuizen in Roemenië wonen drie of vier personen op een kamer. We ondersteunen Siloam bijvoorbeeld met goede hoog laag bedden en kleding uit Nederland. Ook ondersteunen we met bijdragen voor een lift, zodat ook de tweede etage in gebruik kan worden genomen.

IMG_7402

U kunt Siloam ook bezoeken tijdens uw vakantie aan Roemenië. Ervaar de rust en ontdek het mooie streek Transsylvanië! Neem contact met ons op om te informeren naar de mogelijkheden.

DSCF7549

Het mooie (platte) land